GO GLOCAL!

ENG In order to achieve the Sustainable Development Goals (SDGs) by 2030, everyone needs to know about them and take action. Global needs to be local!

För att de globala målen ska bli verklighet behöver alla känna till dem. Hållbarhetsagendan behöver engagemang och det globala behöver bli lokalt.

Vi måste och kan påverka framtiden! Go glocal!

 

CONTEST / TÄVLING

ENG Use hashtag #goglocal to foster the exchange of smart ideas and highlight good practices!

Med hjälp av hashtaggen #goglocal kan du dela med dig av vad just du/din arbetsplats/skola/kommun gör för de globala målen. Genom att lägga upp en bild och tagga #goglocal på Instagram kvalificerar du också ditt bidrag till Glocal Film Festivals hållbarhetspris.

Du kan även delta i tävlingen genom att maila in tips direkt till hemsidans “tipslåda” på adressen ideas@glocalfilmfestival.com

Beskriv ert initiativ kortfattat. Vi publicerar inga bilder i tipslådan, men länkar gärna vidare till webbplatser med mer information!

 

IDEAS / “TIPSLÅDA”

Jag har en idé: robotar med solkraft som åker på vattnet och samlar in plast till plaståtervinningen. Det skulle behövas många förstås.
Lars, 6 år, Stockholm

Vi har minskat matsvinnet på vår förskola genom att ha catering bara fyra dagar i veckan och sen en dag med plockmatsbuffé med rester (som vi kompletterar med mera grönsaker om det behövs)!
Sandra Wallin, Stockholm

På vårt kontor lägger vi kastade papper i en låda i skrivarrummet och återanvänder baksidan. Funkar finemang och sparar både pengar och miljö.
Robin Karlsson, Stockholm